• Nieuws
  • Wat wordt jouw volgende hardloopuitdaging?

Wat wordt jouw volgende hardloopuitdaging?

De Groet uit Schoorl Run wordt al jaren met passie en veel liefde voor de sport georganiseerd door Le Champion. Dit is echter niet het enige hardloopevenement dat we organiseren. Hieronder een overzicht van onze hardloopkalender. Voor welke volgende uitdaging ga jij? We hopen je graag weer aan de start van één van onze evenementen te verwelkomen! 

Runner’s World Zandvoort Circuit Run (25 maart 2018)

Racen over het circuit van Zandvoort, maar dan op je hardloopschoenen. Dat kan alleen tijdens de Runner’s World Zandvoort Circuit Run, op zondag 25 maart 2018. Geen kilometer is hetzelfde! Kies je voor de halve marathon of 12 km, dan loop je vanuit de Pitsstraat door scherpe bochten op het circuit, over het strand met uitzicht op de skyline van Zandvoort, over de boulevard en door het sfeervolle centrum. Je finisht tenslotte voor de eretribune op het circuit.

Ga je liever voor een korte afstand? Doe dan mee aan de 5 km, die volledig op het circuit afspeelt. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is er tenslotte de Kids Circuit Run 900 meter of 2,5 km. Speciaal voor bedrijven is er de Business Run halve marathon, 12 of 5 km.

Meer info en inschrijven: www.zandvoortcircuitrun.nl (inschrijven t/m 12 maart)

Cruyff Foundation 14K Run (25 april 2018)

De Cruyff Foundation 14K Run is een Social Run die in het leven is geroepen ter nagedachtenis aan Johan Cruijff, met als doel zijn gedachtegoed levend te houden. De derde editie van de run, die wordt georganiseerd samen met AFC Ajax en Le Champion, vindt plaats op woensdagavond 25 april 2018, de geboortedag van Johan Cruijff.

De Cruyff Foundation 14K Run start bij het Olympisch Stadion, waarna je 14 km langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff rent en uiteindelijk finisht in de Johan Cruijff Arena. Een prachtige manier om stil te staan bij het gedachtegoed van Johan Cruyff. Door mee te doen ondersteun je de projecten van de Cruyff Foundation, die jeugd – letterlijk en figuurlijk – de ruimte geeft om samen te sporten en spelen.

Naast de 14K Run is er ook een 14K Business Run, een 5K Run en een speciale Kids Run. Deze laatste twee runs vinden plaatsen rondom de Johan Cruijff Arena.

Meer info: www.cruyff-foundation14krun.nl

Alkmaar City Run by night (9 mei 2018)

Dwars door de prachtige historische binnenstad van Alkmaar! De Laat, de Langestraat en alle kleine straatjes daartussen zijn op woensdagavond 9 mei het terrein voor de 9.000 deelnemers aan de Alkmaar City Run by night. Langs de route maken de bewoners er met lichtjes, fakkels en kaarsjes een onvergetelijke tocht van. Na afloop kun je gezellig blijven hangen bij ‘Swinging Night’; er klinkt (live)muziek door de hele stad. Kies uit de 10 of de 5 km en loop gezellig mee! 

Meer info: www.alkmaarcityrun.nl (inschrijven vanaf 5 maart)

Damloop by night (22 september 2018)

Een onvergetelijke hardloopavond beleef je bij de Damloop by night. Samen met 15.000 anders lopers start je in dezelfde ASICS Runningshirts. Het parcours dat voor een deel over het traditionele Dam tot Damloop-parcours gaat, is oogverblindend verlicht. En onderweg geeft de muziek je een extra boost. De finish is bij het Dam tot Dam Park, waar je samen met duizenden andere hardlopers meteen kunt proosten op je behaalde overwinning.

Meer info: www.damloop.nl (inschrijven vanaf 11 april)

Dam tot Damloop (23 september 2018)

De Dam tot Damloop is meer dan alleen een hardloopwedstrijd over 10 Engelse Mijl (16,1 km). De 200.000 toeschouwers maken er samen met de 50.000 deelnemers ieder jaar één grote happening van. Na de start op de Prins Hendrikkade volgt al snel het kippenvelmoment in de IJtunnel. Vervolgens word je via de versierde straten in Amsterdam-Noord door de opzwepende muziek en vele enthousiaste aanmoedigingen gedragen richting de finish in Zaandam.

Zorg dat je de start van de inschrijving niet mist, want de startnummers voor de hoofdafstand zijn ieder jaar razendsnel uitverkocht.

Meer info: www.damloop.nl (inschrijven vanaf 11 april)

TCS Amsterdam Marathon (21 oktober 2018)

Wil jij in oktober genieten van Amsterdam en alles wat de stad jou te bieden heeft? Wil je je een echte atleet voelen en starten en finishen in het historische Olympisch Stadion? Of rennen over de veelbesproken passage onder het prachtige Rijksmuseum? Kom dan naar Amsterdam voor de 43e editie van de TCS Amsterdam Marathon op 21 oktober 2018! Je kunt kiezen tussen de marathon, Mizuno halve marathon of TCS 8 km.

Meer info: www.tcsamsterdammarathon.nl

Saucony Egmond Halve Marathon (13 januari 2019)

Op de tweede zondag van januari komen 18.500 lopers naar de Noord-Hollandse kust voor de Saucony Egmond Halve Marathon. Zwoegen en ploegen. Over asfalt en duinen.
Dwars door mul zand en scherp helmgras. Klimmen op de Bloedweg en langs de Van Speijk Vuurtoren. En goede kans dat wind, regen en kou je het er niet gemakkelijker op gaan maken. Niet voor watjes dus…

Meer info: www.sauconyegmondhalvemarathon.nl (inschrijven vanaf half augustus)