21,1 km 

21,1 km 

De 21,1 kilometer, oftewel halve marathon. Dit onderdeel brengt je door het bos- en duingebied van Schoorl, Hargen en Groet.

Parcours

Het parcours van de 21,1 km bestaat uit een ronde door onder andere het centrum van Schoorl, gevolgd door daarna een prachtige ronde door de natuur van Schoorl, Hargen en Groet. Het parcours gaat vanaf de Voorweg via de Schoorlse Zeeweg naar de Julianaweg, via de Blijdesteinsweg kom je uit in Schoorl aan Zee. Daarna ga je het duingebied in en loop je richting Hargen aan Zee. Het laatste stukje van jouw 21,1 km gaat over de Achterweg naar de Heereweg in Schoorl.

Start

Alle starts vinden plaats vanaf de Voorweg in Schoorl. Het is vanaf Sporthal de Blinkerd ongeveer 1 km lopen en de startvakken worden vanaf de sporthal aangegeven met borden.
Startvakken
De 21,1 km start om 10.45 uur vanaf de Voorweg. Ieder startvak wordt met een kleur aangegeven. Deze kleur komt overeen met de kleur van de balk op jouw startnummer. De startvakken van de recreatieloop worden ingedeeld op basis van de opgegeven streeftijd.

Let op! Het is niet toegestaan om in een eerdere groep te starten. Starten in een latere groep is wel mogelijk.

Finish

De finish is op de Heereweg in Schoorl. De tijdslimiet van de 21,1 km is 3 uur. De finish sluit om 16.15 uur.

Overige deelnemersinformatie

Kleding
In Sporthal de Blinkerd kunnen deelnemers van de 30 km, 21,1 km en Mizuno 10 km hun kleding achter laten bij de kledinginname. Bij het inleveren van de kleding/tas ontvangt de deelnemer een sticker die overeenkomt met de sticker op de kleding/tas. Na afloop kunnen de deelnemers de kleding weer ophalen in Sporthal de Blinkerd.
Lockerwagen
Voor Sporthal de Blinkerd wordt een lockerwagen geplaatst. De kosten voor het huren van een locker zijn € 5,00 waarvan € 1,00 borg wordt gerekend. Let op! Laat je kleding niet achter bij de startvakken en bind deze niet vast aan de hekken, want deze wordt direct na de start verwijderd.
Massage
Vóór en na de Groet uit Schoorl Run kunnen deelnemers gemasseerd worden in Sporthal de Blinkerd. Een massage duurt gemiddeld 20 minuten. De gemiddelde wachttijd is 45 minuten. Je wordt verzocht een handdoek mee te nemen. De massage wordt verzorgd door het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS).
Verzorgingsposten
Langs het parcours tref je een aantal verzorgingsposten aan. Hieronder lees je wat er waar aanwezig is en in welke volgorde het uitgedeeld wordt. Tevens vind je hier toiletten en een medische post.
AfstandAA Drink Iso LemonWaterBananen
5 km
10 km


15 km


17 km


19 km


Finish

Prijzen
Bij de wedstrijdloop zijn er geldprijzen te winnen. De prijzen worden enige weken na het evenement overgemaakt. Er is een extra premie van beschikbaar voor het verbeteren van de parcoursrecords op de 30 km, 21,1 km en Mizuno 10 km (dames en heren). Bekijk hier het prijzenschema.
Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van de 21,1 km is om 12.15 uur buiten bij de finish. De volgende winnaars worden gehuldigd:

  • 1e drie mannen 21,1 km, gelijk na de finish
  • 1e drie vrouwen 21,1 km, gelijk na de finish