Mizuno 10 km 

Mizuno 10 km 

De hoofdafstand tijdens de Groet uit Schoorl Run is natuurlijk de 10 km. Toplopers en recreanten lopen 10 km door het centrum van Schoorl.

Parcours

De Mizuno 10 km leidt de deelnemers vanaf de Voorweg over de Molenweg naar de Schoorlse Zeeweg. Hier ga je vervolgens de prachtige bossen van Schoorl in en loop je over de Nieuweweg naar Hargen aan Zee. Daar ga je over de Heereweg terug richting de finish. Het parcours van de 10 kilometer is een, door de Atletiekunie, gecertificeerd parcours. Dit houdt in dat de officiële wedstrijd meetelt in ranglijsten en bij records.

Start

Alle starts vinden plaats vanaf de Voorweg in Schoorl. Het is vanaf Sporthal de Blinkerd ongeveer 1 km lopen en de startvakken worden vanaf de sporthal aangegeven met borden.
Startvakken
De Mizuno 10 km start om 14.30 uur vanaf de Voorweg. Ieder startvak wordt met een kleur aangegeven. Deze kleur komt overeen met de kleur van de balk op jouw startnummer. De startvakken van de recreatieloop worden ingedeeld op basis van de opgegeven streeftijd.

Let op! Het is niet toegestaan om in een eerdere groep te starten. Starten in een latere groep is wel mogelijk.
Starttijden

Finish

De finish van de Mizuno 10 km is op de Heereweg, ter hoogte van Sportcentrum de Blinkerd. De tijdslimiet voor de Mizuno 10 km is 1 uur en 30 minuten. De finish sluit om 16.15 uur.

Overige deelnemersinformatie

Kleding
In Sporthal de Blinkerd kunnen deelnemers van de 30 km, 21,1 km en Mizuno 10 km hun kleding achter laten bij de kledinginname. Bij het inleveren van de kleding/tas ontvangt de deelnemer een sticker die overeenkomt met de sticker op de kleding/tas. Na afloop kunnen de deelnemers de kleding weer ophalen in Sporthal de Blinkerd.
Lockerwagen
Voor Sporthal de Blinkerd wordt een lockerwagen geplaatst. De kosten voor het huren van een locker zijn € 5,00 waarvan € 1,00 borg wordt gerekend. Let op! Laat je kleding niet achter bij de startvakken en bind deze niet vast aan de hekken, want deze wordt direct na de start verwijderd.
Massage
Vóór en na de Groet uit Schoorl Run kunnen deelnemers gemasseerd worden in Sporthal de Blinkerd. Een massage duurt gemiddeld 20 minuten. De gemiddelde wachttijd is 45 minuten. Je wordt verzocht een handdoek mee te nemen. De massage wordt verzorgd door het Nederlands Genootschap voor Sportmassage(NGS).
Verzorgingsposten
Langs het parcours tref je een aantal verzorgingsposten aan. Hieronder lees je wat er waar aanwezig is en in welke volgorde het uitgedeeld wordt. Tevens vind je hier toiletten en een medische post.
AfstandAA Drink Iso LemonWater
5 km
Finish
Prijzen
Bij de wedstrijdloop zijn er geldprijzen te winnen. De prijzen worden enige weken na het evenement overgemaakt. Er is een extra premie van beschikbaar voor het verbeteren van de parcoursrecords op de 30 km, 21,1 km en Mizuno 10 km (dames en heren). Bekijk het prijzenschema hier. 
Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van de Mizuno 10 km is om 15.45 uur in de Theaterzaal de Blinkerd.

De volgende winnaars worden gehuldigd:
  • 1e drie mannen Mizuno 10 km, Theaterzaal de Blinkerd;
  • 1e drie vrouwen Mizuno 10 km, Theaterzaal de Blinkerd;
  • 1e drie mannen NK 10 km, Theaterzaal de Blinkerd (senioren, junioren, masters);
  • 1e drie vrouwen NK 10 km, Theaterzaal de Blinkerd (senioren, junioren, masters).