30 km

30 km

De 30 km is een ideale voorbereiding op een voorjaarsmarathon. Veel marathonlopers verschijnen aan de start om te trainen voor een marathon in maart of april. Deze 30 km is nog een van de weinige wedstrijden in Nederland.

Parcours

Het parcours in Schoorl staat bekend om de prachtige natuur en de perfecte voorbereiding op een voorjaarsmarathon. De 30 km is nog een van de weinige 30 km weg wedstrijden in Nederland en daarom uitstekend geschikt voor jouw marathon. De start vindt plaats op de Voorweg in Schoorl en de finish is op de Heereweg in Schoorl. Elk jaar is er een goede sfeer in Schoorl, ongeacht wat het weer doet, zo kan er sneeuw liggen of er schijnt een heerlijke lentezonnetje over de duinen. Het parcours leidt deelnemers door de duinen van Schoorl, Hargen en Groet. Loop op de prachtige bospaden, door de duinen of hoor de zee in de verte achter de duinen. Ieder jaar genieten deelnemers weer van de prachtige natuur.

Start 

Alle starts vinden plaats vanaf de Voorweg in Schoorl. Het is vanaf Sporthal de Blinkerd ongeveer 1 km lopen en de startvakken worden vanaf de sporthal aangegeven met borden.

Startvakken
De 30 km start om 10.45 uur vanaf de Voorweg. Ieder startvak wordt met een kleur aangegeven. Deze kleur komt overeen met de kleur van de balk op jouw startnummer. De startvakken van de recreatieloop worden ingedeeld op basis van de opgegeven streeftijd.
Let op! Het is niet toegestaan om in een eerdere groep te starten. Starten in een latere groep is wel mogelijk.
Starttijden

Finish

De finish is op de Heereweg in Schoorl. De tijdslimiet van de 30 km km is 3 uur en 30 minuten. De finish sluit om 14.45 uur. Voor 13.35 uur moet je de 20,5 km gepasseerd zijn, als dit niet het geval is wordt je richting de finish van de halve marathon verwezen.

Overige deelnemersinformatie

Kleding
In Sporthal de Blinkerd kunnen deelnemers van de 30 km, 21,1 km en Mizuno 10 km hun kleding achter laten bij de kledinginname. Bij het inleveren van de kleding/tas ontvangt de deelnemer een sticker die overeenkomt met de sticker op de kleding/tas. Na afloop kunnen de deelnemers de kleding weer ophalen in Sporthal de Blinkerd. 
Lockerwagen
Voor Sporthal de Blinkerd wordt een lockerwagen geplaatst. De kosten voor het huren van een locker zijn € 5,00 waarvan € 1,00 borg wordt gerekend. Let op! Laat je kleding niet achter bij de startvakken en bind deze niet vast aan de hekken, want deze wordt direct na de start verwijderd.
Massage
Vóór en na de Groet uit Schoorl Run kunnen deelnemers gemasseerd worden in Sporthal de Blinkerd. Een massage duurt gemiddeld 20 minuten. De gemiddelde wachttijd is 45 minuten. Je wordt verzocht een handdoek mee te nemen. De massage wordt verzorgd door het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS).
Verzorgingsposten
Langs het parcours tref je een aantal verzorgingsposten aan. Deze verzorgingsposten zijn altijd aan de rechterkant van het parcours geplaatst. Houdt hier rekening mee wanneer er wordt aangegeven dat er een verzorgingspost aankomt en ga rechts lopen. Hieronder lees je wat er waar aanwezig is en in welke volgorde het uitgedeeld wordt. Tevens vind je hier toiletten en een medische post. 
AfstandAA Drink Iso LemonWaterBananen
5 km


10 km


15 km


17 km


19 km


25 km


28 km
Finish

Prijzen
Bij de wedstrijdloop zijn er geldprijzen te winnen. De prijzen worden enige weken na het evenement overgemaakt. Er is een extra premie van beschikbaar voor het verbeteren van de parcoursrecords op de 30 km, 21,1 km en Mizuno 10 km (dames en heren). Bekijk hier het prijzenschema.
Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van de 30 km is om 12.50 buiten bij de finish. De volgende winnaars worden gehuldigd:

  • 1e drie mannen 30 km, gelijk na de finish
  • 1e drie vrouwen 30 km, gelijk na de finish