Bereikbaarheid

Schoorl is vanaf 8.30 uur afgesloten voor al het binnenkomend autoverkeer. Wij raden je daarom aan gebruik te maken van de pendelbussen.

Pendelbusdienst

Om Schoorl makkelijk en snel te kunnen bereiken, wordt er een pendelbusdienst ingezet tussen Alkmaar en Schoorl. Als je geen buskaartje besteld hebt, dan is dit ter plekke nog mogelijk. Een retourticket kost € 5,00. De bussen vertrekken vanaf NS station Alkmaar (Stationsweg 43 C, 1815 CB) en Hogeschool Inholland (Bergerweg 200, 1817 MN). In Schoorl stoppen de bussen 150 meter van de start. Naar Sporthal de Blinkerd is het ongeveer 500 meter lopen. 

Vertrektijden Pendelbussen naar Schoorl

Om bezoekers zo dicht mogelijk bij de start en finish te kunnen brengen rijden de bussen deels over het parcours van de Groet uit Schoorl Run, daarom rijden de bussen tijdens de starts van de diverse afstanden niet. Houd de volgende tijden daarom goed in de gaten en kom ruim op tijd!

  • Van 8.30 uur tot 10.30 uur rijden bussen naar Schoorl voor de start van de Mizuno 21,1 en Run2Day 30 km.
  • Van 11.15 uur tot 14.00 uur rijden bussen naar Schoorl voor de start van de Mizuno 10 km.

Pendelbushalte Alkmaar

In Alkmaar zijn op twee plekken pendelbushaltes. Je kunt opstappen bij Hogeschool InHolland en bij NS Station Alkmaar. 

NS Station Alkmaar
Adres:
Stationsweg 43 C, 1815 CB Alkmaar 

Kom je met de auto naar NS Station Alkmaar dan kun je hier je auto parkeren en vervolgens gebruik maken van deze pendelbushalte. Het parkeerterrein is tot uiterlijk 18.00 uur geopend.

De bussen vertekken vanaf de achterzijde van het station. Vanaf de Kruseman van Eltenweg. 

Hogeschool InHolland
Adres:
Bergerweg 200, 1817 MN Alkmaar

Pendelbushalte vanuit Schoorl

De bussen vertrekken vanaf dezelfde plek als bij aankomst. Dit is de Schoutsakker vlak voor de kruising met de Heereweg. Dit is ongeveer 100 meter van de start en 400 meter bij de finish/Sporthal de Blinkerd vandaan

De bussen vertrekken:
– tussen 12.30 en 14.00 uur iedere 10 minuten
– tussen 15.15 en 17.00 uur iedere 10 minuten
Houd er rekening mee dat tussen 14.00 en 15.15 uur geen pendelbus rijdt in verband met de start van de Mizuno 10 km. De laatste bus uit Schoorl vertrekt om 17.15 uur naar Alkmaar

Met eigen vervoer naar Schoorl

Vanaf de invalswegen van Schoorl is de route naar parkeerplaatsen aangegeven. Gezien de te verwachte drukte, vragen wij je ruim op tijd te komen. Carpoolen is aan te raden. Volg bij binnenkomst van Schoorl de borden en instructies van de verkeersregelaars.

Tip: Fietstransferium

Een handige tip is om gebruik te maken van het fietstransferium in Schoorldam. Hier kan de auto gratis geparkeerd worden en vervolgens kun je overstappen op de eigen fiets. Zo kun je Schoorl op een sportieve manier bereiken zonder last van files en parkeerproblemen. Een mooie warming-up!

Adres fietstransferium:
Rekerkoogweg
1749 CJ Warmenhuizen
Vanaf het fietstransferium is het nog 11 minuten fietsen naar Sporthal de Blinkerd.