Goede doel

Sporters welkom in de Schoorlse Duinen! 
 
Al jaren heten de boswachters van Staatsbosbeheer de deelnemers aan de Groet uit Schoorl Run van harte welkom in het Europees Natuurreservaat Schoorlse Duinen! Ook dit jaar is het Staatsbosbeheer het goede doel. 
 
De natuur speelt een belangrijke rol bij onze gezondheid en ons welbevinden. Als maatschappelijke organisatie en beheerder van natuurgebieden ziet Staatsbosbeheer het als een belangrijke taak deze natuurgebieden te benutten om fit en gezond te blijven. 
 
Als deelnemer aan de Groet uit Schoorl Run draag je bij aan de natuur. Tijdens jouw Groet uit Schoorl Run kun je een vrijwillige donatie doen voor het duurzaam opknappen en onderhouden van recreatieve voorzieningen in de Schoorlse Duinen. Dat is nu nog belangrijker dan anders, nu zoveel mensen de natuur in eigen land en dus ook de Schoorlse Duinen bezoeken. Staatsbosbeheer bedankt jou hiervoor! 
 
De wens van het Staatsbosbeheer was eerder het vervangen van de trappen waarmee je het hoogste duingebied van Nederland trotseert. Met het prachtige donatiebedrag van 2020 heeft Staatsbosbeheer een begin gemaakt. De drie trappen die je vanuit het Speelbos nabij het Buitencentrum Schoorlse Duinen naar de hoger gelegen bospaden leiden, hebben prachtige nieuwe treden gekregen. Hierdoor zijn de trappen weer comfortabel begaanbaar! 

2) Overige goede doelen


Schoenen voor Afrika  
Kan u ook zo moeilijk afscheid nemen van uw oude schoenen? Ze zijn niet goed genoeg meer om erop (hard) te lopen en ze zijn nog te goed om weg te gooien. Resultaat: ze blijven ergens op ’n plank liggen. Dan is dit uw kans om ze op te ruimen en uw schoenen ‘n 2e leven te geven. Het brengt de mensen in Zimbabwe weer ’n stap verder.

Help de Lionsclub Schoorl de stichting ‘Heart for Africa’ te steunen. Zestig procent van de bevolking in Zimbabwe heeft geen geld voor schoenen. Voor deze mensen zijn uw gedragen, maar nog goede (loop)schoenen goud waard. De Lions zamelen de schoenen in en zorgen voor het transport naar dit arme Afrikaanse land.

Alle soorten schoeisel zijn welkom. Naast sportschoenen (loopschoenen, voetbalschoenen) dus ook instappers, sandalen, laarzen enz. Gaarne de veters erin laten en ze even per paar aan elkaar te binden. De schoenen worden op 3 plaatsen ingezameld: het parkeerterrein aan de Molenweg, bij de Blinkerd en bij de kantine op het Duinrand S terrein.

Heel hartelijk dank!

3) Donaties werven via Pifworld

Pifworld is het online platform waar deelnemers makkelijk voor jouw goede doel in actie kunnen komen. Maar er kan nog veel meer. Jij als non-profit kan makkelijk projecten en events toevoegen, een community om je organisatie bouwen, vacatures plaatsen en samenwerken met scholen en bedrijven. 

Steun een deelnemer of maak gratis jullie non-profit pagina aan. Zo kunnen jullie deelnemers direct in actie komen. Via Pifworld gaan alle donaties direct door naar de non-profit organisatie. Wij helpen je graag – neem voor meer informatie of vragen gerust contact op met Harmen via harmen@pifworld.com

Hardlopen voor een ander goed doel

Wil jij in actie komen voor een ander goed doel? Maak bij je inschrijving je eigen actiepagina aan voor een door jou gekozen goed doel en laat je sponsoren door familie, vrienden, kennissen en anderen om je deelname aan de Groet uit Schoorl Run nog meer betekenis te geven.
 
Sta je al ingeschreven voor de Groet uit Schoorl Run en wil je alsnog een actiepagina maken? Dat kan via je persoonlijke dashboard. Je vindt de link ook in de bevestigingsmail van je inschrijving.