Hoe doe je mee?

Deelnemen aan de virtuele Groet uit Schoorl Run gaat via de Racemap app. Dit is hoe het werkt:

1. Download vanaf maandag 8 februari de Racemap App in de App Store of Google Play Store. Zoek naar ‘Racemap’. 

2. Voor het registreren van jouw virtuele Groet uit Schoorl Run heb je een unieke app-url nodig. Deze ontvang je op 11 februari via de mail. Vervolgens kun je je naam en startnummer controleren. Via de uitgebreide instructies kun je de stappen verder doorlopen omtrent het activeren van jouw startnummer en live-tracking.

3. Zet in jouw eigen omgeving een parcours uit voor de afstand die jij hebt gekozen (Mizuno 10 km, 21,1 km of 30 km). Vermijd hardlopen in hele kleine rondjes, omdat het GPS signaal van jouw sporthorloge of tracker dan mogelijk niet altijd even nauwkeurig genoeg is. Deel het parcours met jouw familie en vrienden voor support en verzorging onderweg (bijvoorbeeld via WhatsApp). Via de Racemap app kunnen jouw supporters ook zien waar jij aan het lopen bent.

4. Maak in de app jouw persoonlijke startnummer aan. Print het startnummer en speld deze op tijdens jouw virtuele Groet uit Schoorl Run. Je kunt het startnummer ook online delen met jouw supporters.

5. Voor de registratie van jouw finishtijd maken wij gebruik van de Racemap app. Na voltooien van jouw run, wordt jouw tijd automatisch geüpload in de live-uitslagen. Het is ook mogelijk om jouw gelopen run door middel van een activity tracker te uploaden. Hierdoor hoef je je telefoon niet mee te nemen.

6. Loop de door jou gekozen afstand tussen zondag 14 februari en zondag 28 februari. Tussentijds pauzeren is toegestaan, maar de afstand dient wel als een aaneengesloten run voltooid te worden.

7. Download na afloop een digitaal finishcertificaat en bekijk jouw positie op de uitslagenpagina!

8. Alle deelnemers ontvangen begin maart de speciale Groet uit Schoorl Run handdoek.