• Nieuws
  • Inschrijving Groet uit Schoorl Run geopend

Inschrijving Groet uit Schoorl Run geopend

Inschrijven voor de Groet uit Schoorl Run is weer mogelijk. Op zondag 10 februari 2019 kunnen maximaal 9.000 hardlopers genieten van het schitterende parcours door het duin- en bosgebied van Staatsbosbeheer. Ook de pittoreske dorpskernen van Groet, Bregtdorp en Catrijp zijn weer onderdeel van het parcours. Vanaf maandag 10 september is de inschrijving geopend via www.groetuitschoorlrun.nl. Inschrijven kan dit jaar ook via de officiĆ«le app.

De Groet uit Schoorl Run heeft een uniek en afwisselend parcours. Inmiddels is het evenement ook uitgegroeid tot een nationaal topevenement met een internationaal karakter. Het evenement bied diverse afstanden aan. Je kunt kiezen uit de Run2Day 30 km, de Mizuno halve marathon of 10 km. Daarnaast is er een Rabo Kids Run over 1.200 meter voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Er is voor iederere hardloper dus een ideale afstand.

Goede doel
Tijdens de 42e editie heeft de Groet uit Schoorl Run een nieuw goed doel, namelijk: het Staatsbosbeheer. Bij de online inschrijving kan er een vrijwillige bijdrage gedaan worden aan dit goede doel. Sporten in de natuur is goed voor de gezondheid en levert een positieve bijdrage aan iemands welbevinden. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beschermen, beleven en benutten van deze natuur. Door een bijdrage te doen, steunen de lopers een duurzaam onderhoud van de Schoorlse Duinen. Zo kunnen ook de toekomstige generaties genieten van dit prachtige gebied.

NK 10 km 
Tijdens de Mizuno 10 km vindt het Nederlands Kampioenschap 10 km plaats. De Nederlandse toppers gaan wederom de strijd aan op het bosrijke parcours voor de felbegeerde titel van de snelste hardloper op de 10 km. Om te kunnen deelnemen aan het NK 10 km, dien je in het bezit te zijn van de Nederlandse nationaliteit. Tevens dien je lid te zijn van de Atletiekunie en te beschikken over een door de Atletiekunie uitgegeven wedstrijdlicentie.

Inschrijving
Het inschrijfformulier is te vinden op www.groetuitschoorlrun.nl of via de app. De inschrijving sluit op 28 januari 2019, of eerder als de limieten worden behaald.