NK 10 km

Het Nederlands kampioenschap 10 km op de weg vindt dit jaar plaats tijdens de 43e editie van de Groet uit Schoorl Run op zondag 13 februari 2022. De Atletiekunie heeft het Nederlands kampioenschap officieel toegewezen aan de Groet uit Schoorl Run.

Inschrijven

Wil je deelnemen aan het NK 10 km? Om te kunnen deelnemen dien je de Nederlandse nationaliteit te bezitten. Tevens dien je lid te zijn van de Atletiekunie en te beschikken over een door de Atletiekunie uitgegeven wedstrijdlicentie.

Inschrijven

Startvakken

De start is op de Voorweg, welke te bereiken is via de Heereweg. Uiterlijk 10 minuten voor de start dient elke loper aanwezig te zijn. Ieder startvak wordt met een kleur aangegeven. Deze kleur komt overeen met de kleur van de balk op jouw startnummer.  Wanneer de starttijden bekend zijn voor de editie van 2022, zal dat op deze pagina worden geplaatst. 

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking en huldiging van het NK 10 km vindt om 15.30 in de theaterzaal in Sporthal de Blinkerd plaats. Hier worden de eerste drie deelnemers per categorie gehuldigd. 

Tijdens de Groet uit Schoorl Run kunnen atleten de officieuze uitslagen vinden in de Le Champion app.